Az I. Óbudai Pókerszakkör blogja

Ezt a blogot leginkább saját magunk szórakozására csináljuk,de az se baj ha valaki betéved.A blog úgy fog kinézni mint a pókerarcok oldal. Leírjuk a pókerrel kapcsolatos élményeinket jót,rosszat egyaránt.

Friss topikok

  • Robin (The Gentleman): ez valami kibaszott nagy,nem birom abbahagyni a röhögést,sanyi zseniálisan fogalmaz:D (2010.10.02. 03:10) Pünkösdi Királyság
  • Dávid 'The Superstitious': dávidkám ezekröl a blogokról nemis tudtam!!!:D hány sng-t sikerült letolni augustusban végülis?? p... (2010.10.02. 02:50) Bankrollduplázás
  • Dávid 'The Superstitious': vmi infót csöppenthetnél,hogy hogy ment tegnap royalban;):S tegnap horseon 23. lettem:D (2009.06.23. 15:55) Győzelem a Royale-ban,elhasalás netes versenyek végén,Sunday Warm-up
  • Roli 'The Talent': bet->3bet->4bet->5bet mivan itt?!!!:D Na de komolyan, ha nem nl25-ről lenne szó szerintem oop akár... (2009.06.17. 13:49)
  • Robin (The Gentleman): Roli szerinte az fog nyerni,aki nem játszik...:D Azért remélem ő is beszáll majd!:) (2009.02.26. 18:44) Bankroll verseny és Online szakkör

Szakiszámláló

Címer

Kedvencünk

fish Pictures, Images and Photos

Képek

HTML

poker penguin Pictures, Images and Photos

Egy kis tiltes cash game session

2008.11.12. 00:22 :: Robin (The Gentleman)

Kezdjük az oknál: 55$-os 92,000$-os verseny,5. szint,éppen az első szünet után állunk. Az átlag zseton 4700 körül volt,nálam 7600. Cutoffon ülök,hijacknél 5000, buttonnál 12,000. Hijack emel 600-ig,én AK-val re-raiselek 2000-ig. Button all-in,hijack fold. Ekkor nekem gyakorlatilag egy 11,000-res potba kellett beraknom még 5000-ret. A button személyében,egy agresszív és jó játékost ismertem meg,és eddigi játéka alapján eléggé tisztában volt a verseny-póker egy-két elemével (legalábbis az én szememben). Az előzményekről érdemes tudni,hogy 3 showdownom volt, a line-om bivalyerős volt. (8-as set,KK,AK és preflop 3beteltem egy korai hívást QQ-val,ezt meg is mutattam),és körülbelül 10-15 potot vittem showdown nélkül. Ezek után elég komolyan megfordult a dobás a fejemben,ám nem akartam átlagon folytatni,inkább kiesek,vagy megyek tovább átlag 3-szorosával. Megadtam tehát,és a button egy 8s 7s mutatott. A flopon érkezett egy A és egy 8-as,ám a river nyolcas a kiesésemet jelentette. Mielőtt végiggondoltam volna a partit,még finoman kifejeztem a nemtetszésem,majd egy "lol, i obviously had aces" kijelentéssel elköszönt tőlem. Na most,a 4 ászból és a 4 királyból nálam volt egy-egy,így ász és király pár kicsit valószínűtlenebb (KK ellen még ígyis van kb. 25%-om,arra még bőven megadom a verseny ezen szakaszában,ráadásul szinte egyből all-int ment a re-raisemre,így ez is gyanús volt,QQ+ -nál legalább 5-10 másodpercet gondolkozott volna,hogy úgy tegyen mintha nehéz döntést hozna). De nézzük ellenfelem szemszögéből:

  1. ellenfelem nyilván tudta,hogy nála nincs se AA,illetve KK,ám az én pre-flop játékom után nem lehetett biztos benne,hogy nincs magas párom. Na most ebben az esetben nyilván nem fogok dobni,így van 20% esélye,ezért nyilván nem éri meg kockáztatni a stackje felét (legyen ez az eset 20%) 
  2. Ha AQ-AK-val megadom,itt viszont már "csak" 60%-om lenne (ez körülbelül olyan 50%-os valószínűségű,kb 80%-ban megadnám)
  3. Ha esetleg alacsonyabb kézbe párom van (ami ha jól megyfigyelte a játékom,akkor nem nagyon tűnt reálisnak),akkor kb. ugyanannyit nyer,mint amennyit veszíthet,de alacsony kézbe páromat 70%-ban eldobom (legyen ez az eset 10%)
  4. Ha pedig egyszerűen dobok,akkor elviszi a 3000-res kasszát,ám mivel kb. 2,5:1-es pot oddsal szembesültem,ez az eset maximum 20%-ot tesz ki

Nos,nem tudom mennyire helytálló és érthető ez az érvelés,ám szerintem hibázott hogy ennyit kockára tett egy közepes potért,egy nagy stack ellen (persze ott ilyen rövid idő alatt ezeket nagyon nehéz átgondolni,nekem soha nem megy). De nagyon kiváncsi lennék a többiek véleményére.

Na ugye jött a szürke,fehér,piros tök mind1 milyen köd,és muszáj volt beülnöm 100$-ral 1/2$-os NLHE cash game-t játszani. Tudjuk hogy ennek általában sosem lesz jó végem,ám itt mégis.

Beültem,és pár kör után megnyugodtam,és egészen jól játszottam. Pár parti:

Első körben postoltam,és a jobbomon ülő játékos 8$-ig emelt,itt mindenki dobott. Következő körben AK-t kaptam,és előző játékos ismételt 8$-os emelésére 24$-ig húztam fel,mindenki dobott.

Középső pozícióból emelek 8$-ig QQ-val,egy megadó után cont. bettel vittem a potot.

Nagyvakból QJ-t kaptam,cutoff limp után kisvak dob,én checkolok. A flop K 8 4. Check-check. A turn egy újabb 4-es lett,checkem után CO 2$-ral tüzelt,adtam. A river egy J lett. Ellenfélnél Ad 2d,vittem a potot.

A következő parti nagyon érdekes volt,de emiatt büszke vagyok magamra:) Középről valaki emel 6$-ig 30$-ból,én adom AQ-val. A flop 8s 7s 6h lett,és ellenfelem 6$-ig emelt,ezt megadtam. Az 5h után 12$-ig emelt,maga előtt hagyva 6$-t. Ekkor eszembe jutottak Mili szavai:"Mikor kommittálom magam ilyen látványosan?? Ha ritka szar lapom van...":D  Mire ezt végig gondoltam,már majdnem letelt az extra időm. Tudtam hogy kizárt dolog hogy eldobja,akármilye van,de szinte biztos voltam benne hogy jó vagyok. 24$-ig emeltem,amit az utolsó másodpercen adott. A riveren egy 4-es jött,aminek nem tudtam hogy örüljek-e vagy sem. Nos ellenfelem a KQ lapokat mutatta,így már tudtam hogy nem kell örülnöm. Sajnos az a négyes 30$-ba került....:(

Közben összeszámoltam,8-szor loptam a  vakot,és ezenkívül 4-szer vittem cont.bettel a kasszát floppon...

Az utolsó nagy partiban egy 6$-os emelést adtam 66-tal. A flop A 7 2, ellenfél azonnal 6$-ig hív. Itt emeltem 14$-ig,ellenfelem auto-fold...

Kisvakban AQ-val restealeltem a button 6$-os hívását. Itt egy viszonylag nagyot emeltem,24$-ig ha jól emlékszem,reméltem hogy felismeri a nyilvánvaló szituációt,és esetleg megfordul valami a fejében...:)

   Így tehát 157$-ral álltam fel az asztaltól,kíváncsi lennék mennyire tudnék nyerő lenni ezen a szinten egy stabilabb bankrollal,de most biztosan visszafogom magam egy kicsit,és alacsonyabb tétekre evezek,legalább a verseny nevezési díját visszanyertem.

A partihoz amit elemeztem pedig várom a kommenteket!:)

1 komment

Címkék: robin blogja

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaipokiszaki.blog.hu/api/trackback/id/tr30764466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robin (The Gentleman) 2008.11.12. 22:52:04

hát robinkám nem akarok így látatlanban csak úgy beledumálni,majd hand historyt jólenne végignézni:) (am fel lehet tölteni őket a : www.pokerhand.org/ oldara,csak regelni kell és dob képeket meg minden majd használjuk sztem:)
így csak annyit mondok hogy hibás játék volt a sráctól erős handeket mutattál és a re-raise után allint tolni akkor is tök fölösleges volt,ha te esetleg dobsz még a hijack akkor is megadhatta volna és akk bukja a fél stackjét,ha meg te adod,akkor esélye sincs arra,hogy vmit elérjen ezen a tornán
viszont modntad,hogy 15 ször vittél mutatás nélkül arra kiv. lennék,hogy hány partyból és emeléseidre meg szitkra,de ezektől is függetlenül hibás játék volt sztem tőle
megkellett adni sztem nem hibáztál :)
süti beállítások módosítása