Az I. Óbudai Pókerszakkör blogja

Ezt a blogot leginkább saját magunk szórakozására csináljuk,de az se baj ha valaki betéved.A blog úgy fog kinézni mint a pókerarcok oldal. Leírjuk a pókerrel kapcsolatos élményeinket jót,rosszat egyaránt.

Friss topikok

  • Robin (The Gentleman): ez valami kibaszott nagy,nem birom abbahagyni a röhögést,sanyi zseniálisan fogalmaz:D (2010.10.02. 03:10) Pünkösdi Királyság
  • Dávid 'The Superstitious': dávidkám ezekröl a blogokról nemis tudtam!!!:D hány sng-t sikerült letolni augustusban végülis?? p... (2010.10.02. 02:50) Bankrollduplázás
  • Dávid 'The Superstitious': vmi infót csöppenthetnél,hogy hogy ment tegnap royalban;):S tegnap horseon 23. lettem:D (2009.06.23. 15:55) Győzelem a Royale-ban,elhasalás netes versenyek végén,Sunday Warm-up
  • Roli 'The Talent': bet->3bet->4bet->5bet mivan itt?!!!:D Na de komolyan, ha nem nl25-ről lenne szó szerintem oop akár... (2009.06.17. 13:49)
  • Robin (The Gentleman): Roli szerinte az fog nyerni,aki nem játszik...:D Azért remélem ő is beszáll majd!:) (2009.02.26. 18:44) Bankroll verseny és Online szakkör

Szakiszámláló

Címer

Kedvencünk

fish Pictures, Images and Photos

Képek

HTML

poker penguin Pictures, Images and Photos

20$-os 1R+1A verseny

2008.11.10. 13:36 :: Robin (The Gentleman)

 

Mint az már az utóbbi pár bejegyzásemből kiderült,mostanában sokkal inkább versenyeken indulgatok,cash game-n egyszerűen semmi sikerélményem nincs. Nagyon régóta terveztem egy komolyabb versenyen való elindulást,ugyanis hiába vannak nagyon jó versenyek a PokerStarson olcsón,ezek mindegyike rebuyos,és én pl. Rolival ellentétben nem tudom kezelni az olyan embereket akik ezen játszanak. Például a tegnapi 3$+R versenyen az 5200 induló majdnem 16000 rebuyt vett!!! Ráadásul valamiért a PS ezeken a versenyeken másfél óránként iktat be szünteket,és nekem ehhez nincs türelmem. Így hát sokáig gyűjtögettem,és végülis elindultam egy 20$-os nevezési díjú versenyre,amin mindenkinek lehetősége volt 1 rebuy,és 1 add-on vásárlására. A verseny eredetileg 10,000$ GTD-nek volt meghirdetve,ám a díjazás 40,000 dollár fölé ment,az első 7,000$-t kapott.

A versenyt 3000 zsetonnal kezdtük,ám rengetegen már ekkor megvették a rebuy-t,igy az átlag zseton már 4000 körül volt mikor elkezdődött a verseny. Sajno teljes laphalottság volt jellemző az egész versenyre,így végig átlag alatt voltam,csak a bubble környékén mentem kicsit fölé.

Már rögtön az első leosztás érdekes volt,ugyanis nagyvakba a 4h 2h lapokat kaptam,és két limpelővel és a kisvakkal néztünk flopot. A 4c 10h 7h után bottom-pair és flush húzó tulajdonosa lettem,így a flopon check-raise-t akartam játszani. Egyfelől azért,mert a lapom viszonylag erős,de még nem kész,és a flopon elég sok mindennel visszaemelhetnek rám,ha pedig mindenki checkel,akkor pedig freecardot kapok. Ám rögtön az utánam jövő játékos 80-ig emelt,amire két dobás után 200-ig emeltem vissza. Ezt az emelést szinte insta-callolta,és a 6s turn után check-call-t játszottam. A river a Ks lett,ami lapomat egyáltalán nem segítette,így 300-as hívására dobtam.

A második leosztásban viszont sikerült visszanyernem zsetonjaimat. Kisvakból Kd Qh lapjaimmal csak kiegészítettem, és a flopra 4s 10c Qd érkezett. Ekkor szinte biztos voltam hogy nálam van a legerősebb lap,és úgy gondoltam hogy joggal várhatok akciót a gyengébb lapoktól hogyha hagyom,hogy ők emeljenek először,és hagyom hogy később esetleg megprobáljanak kiblöffölni a partiból. A kisvak 60-nal nyitott,és a többiek mind dobtak. Itt döntenem kellett,hogy vagy csak megadom,vagy visszaemelek rá. Itt vagy egy 10-esre,vagy egy gyenge dámára gondoltam,esetleg két párra gondoltam,gyengébb lappal nem hittem hogy beemelne,ugy hogy még 3-an vannak mögötte. Végülis csak megadtam,és elhatároztam hogy bármilyen turn jön,check-raiselek,hogy elbizonytalanitsam. A turnön a 7d tökéletes lapnak tűnt arra hogy megcsináljam amit akarok,ugyanis teljesen indifferens kártya volt,az esetleges sorhúzomon sem segíthetett. Itt 180-ig emelt,amit némi gondolkodás után 500-ig emeltem. Ezt megadta,és számomra egy igen kedvező river jött, a  7h. Ez két dolog miatt is jó volt számomra,ugyanis a turn hetes után check-raiseltem,tehát gondolhatja hogy javult a lapom,másrészt pedig így két párom lett,ami veri az esetleges floppolt 2 párjait (10 4;4 Q). Itt hagytam megint hogy ő hívjon,és 980-as hívását megadtam, mire 94-et mutatott. Ezzel a pottal körülbelül az átlagra,4500 környékére mentem fel.

Ezután gyakorlatilag 1 órán keresztül nem keveredtem játékba,még mindig 4-5000 körül álltam,ám ekkor már az átlag 8000 körül volt. Itt kaptam egy KK-t,amivel szerencsésen egy bubi páron sikerült duplázni,így ismét az átlag környékén találtam magam.

A következő partiban már 21000 zsetonom volt (vakok:500/1000/100),és ekkor még olyan 120 emberre voltunk az ITM-től,amikor is kisvakból As Ks-t kaptam. Középső pozícióból emelt valaki 1500-ig,amit Run dat Game ,a későbbi győztes 6000-ig emelt. Itt egy pillanatra még a dobás is megfordult a fejemben,ugyanis nagyon szerettem volna ITM-be jutni,ám Roli egy jól irányzott "Hülye vagy vazze,ALLIN!!" felkiáltással bekényszerítte összes zsetonomat. Mint később kiderült ez jó döntésnek bizonyult,ugyanis mindketten dobtak, és ez a parti nagyban hozzá járult ahhoz hogy nyugodtan pénzbe érjek.

Ez az a parti,ami miatt eléggé haragszom magamra,ugyanis pár körrel azután hogy ITM-be értünk,minden reményem elszáltt egy komolyabb eredményre. Hijackből emeltem Q6o-tal,amit csak a versenyben ekkor kb. 3. helyen álló nagyvak adott. Flopra 4 4 7 érkezett,ami elég kevés lapnak kedvezett. Itt a nagyvak 1800-at hívott,amit azonnal megadtam. A turn egy 2-es lett,és itt ellenfelem,3000-res hívsáa után 9000-ig emeltem,amit megadott. A river 8-as után checkelt,amire én 15000-ret emeltem,és ezt megadta, 99-t mutatva. Sajnos olyan boardot kaptam,amivel esélytelen volt eldobatni vele kilences párt,így maradék kb 40,000 zsetonommal probáltam meg visszajönni.

Volt egy nagy preflop showdownnal nyert potom,amikoris már éppen az ITM-ben UTG+2-ből rátoltam AKo-tal.Mivel pont most értünk ITM-be,37,000 körüli zsetonnal 160,000-res átlagnál,könnyen gondolhatták hogy ezzel is megelégedtem,és nem fogok tovább szenvedni,ezért akár gyengébb lapok is megadhatták ezt az all-int.Ezt egy QQ megadta, a flop pedig szerencsére hozott egy királyt is,és ezzel felduplázva 80,000 körül álltam.

Volt egy-két érdekes vakcsaktánk a tőlem jobbra ülő játékossal. Az egyik ilyenben körfold után kiegészített,én pedig checkeltem A9o-tal. A flopra 8c 7h Qc jött,amire a kisvak 1200-at hívott. Itt azon gondolkoztam hogy visszaemeljek,vagy csak megadjam. Ha visszaemelek,azzal tul nagy potot épitettem volna lap nélkül,ami eléggé kockázatosnak tűnt,ám addigi játékából abban biztos voltam,hogy ellenfelem nem túl erős. A 2h turn után ismét minimumot hívott,amit megint csak adtam. A riveren ismét Q érkezett,amire ellenfelem checkelt,és én egy 4800-as hívással elvittem a potot.

Ebben a handben As 2s lapokat kaptam kisvakba,és egy limpelővel kiegészülve 3-an néztünk flopot:5h 10d Ad. Itt első helyről checkeltem,leginkább végig check-call játékot akartam játszani,el akartam kerülni a tulzott kockázatot. A flopon mindenki passzolt,és a turnre 6c jött,és miután checkeltem,a nagyvak 2BB-ig,azaz 4000-re emelt. A limpelő itt dobott,aminek azért is örültem,mert leginkább attól féltem hogy magasabb ásszal limpelt. Ezt a 4000-ret megadtam,a 3s river után a 8000-res hívását is adtam. A 4d Qd lapjaival tehát besült a flush húzója, így tehát én vittem a 32,000 körüli potot.

Sajnos a következő érdekes hand akkor jött el,amikor kiestem. Középső pozícióból emeltek 15,000-ig,és én A9 lapokkal all-in mentem,és az eredeti emelő JJ-val megadta. Sajnos nem segítettek a lapok,így 45. helyen,140$-t nyerve estem ki. 

Ami miatt nagyon büszke vagyok a játékomra az az,hogy szinte teljesen játszható lapok nélkül kellett játszanom,és ezt is megtudtam oldani a vaklopásokkal,move-okkal,floatolgatásokkal. Szal első komolyabb versenyemet sikeresnek tekinthetem:)  

1 komment

Címkék: robin blogja

A bejegyzés trackback címe:

https://obudaipokiszaki.blog.hu/api/trackback/id/tr3761414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi ( the Riverhater ) 2008.11.10. 16:34:36

elsőként szeretnék neked gratulálni,! szép volt!
süti beállítások módosítása